Never wanted to be a ballerina

Okei. Lista asioista joita enemmän kuin mielelläni olisin vältellyt tekemästä esimerkiksi koskaan elämäni aikana:

1. Lasimurskan syöminen
2. Tikkujen työntely kynsien alle
3. Balettitunnille osallistuminen

Koska pelot täytyy kohdata ja kaksi ensinnä mainituista vaikuttaa kohtalaisen itsetuhoisilta ideoilta, löysin itseni eilen tilanteesta jossa olin aikeissa toteuttaa kohdan kolme.

Erään erittäin onnistuneen (tai epäonnistuneen – miten asiaa nyt haluaakaan katsoa) viinittelyillan saldona käteen jäi lupaus lähteä kaverin kanssa aikuisbaletin alkeistunnille. Mun notkeus ja liikkuvuus on tasoa 90-vuotias selkäongelmainen vanhus, eli lähtökohdat ballerinaksi olivat just eikä melkein mahtavat…

ballerina

Lupaus on kuitenkin lupaus, ja koska ensi viikolla joka tapauksessa olen menossa hyvästelemään viimeisetkin omanarvontunnon rippeet ihan muissa tunnelmissa, ei lopulta ollut paljoa menetettävää. Yllä (lavastettua) kuvamateriaalia eiliseltä siis.

Ja nyt se yllättävä osuus: baletti oli huomattavasti hauskempaa ja paljon, paljon vaikeampaa kuin mitä etukäteen osasin odottaa! Konkretisoitui varsin kirkkaasti, kuinka hukassa sitä voikaan oman kroppansa kanssa olla – mutta toisaalta myös se, että alkeissa saa olla oikeasti aloittelija, kokeilla ja erehtyä. Niin ja rehellisesti voi myös sanoa sen, että tunnin aikana unohtuivat kaikki arkihuolet kun keskittyminen oli niin täysillä nilkkojen oikeaoppisessa ojentelussa.

Kokeilisinko balettia siis uudelleen? Ehdottomasti. Ja suosittelen lämpimästi muitakin kokeilemaan, jos oman kropan hallinta vain sattuu kiinnostamaan.

2 thoughts on “Never wanted to be a ballerina”

  1. Olin polttareissa balettitunnilla ja se on aivan sikamaisen vaikeeta! En myöskään silloin viitsinyt ihan täysillä vetää, ettei tarvi hiuksiakin pestä kesken päivän, mutta siinä tuli todelella hiki varsin nopeasti ja se jäykkyys..juu sitä löytyy :D Ihan kuntoilua se on!

    1. Joo siis todellakin tuli kyllä yllärinä, miten haastavaa puuhaa baletti voi ollakaan jo alkeista lähtien! :D Mut varmasti mahtava treenimuoto kun tulee treenattua sekä nopealla sykkeellä että lihasvoimaa ja notkeutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *