Karkkilakko (taas) ja kadonneen kesäkunnon metsästys

Tervehdys, oi heitteillejätetty blogini. Voisi luulla että mulla on kiireinen ja tapahtumarikas elämä kun en niin sanotusti ehdi bloggaamaan, mut todellisuudessa en tajua mihin päivät oikein katoaa. Aamulla töihin, töiden jälkeen pari tuntia lööbausta, sitten salille jos tähdet ovat kohdillaan ja kappas, onkin aika suunnata nukkumaan.

Siitä parin tunnin lööbauksesta puheen ollen. Oon jälleen ajautunut siihen pisteeseen, missä en osaa kyseistä toimea suorittaa ilman herkuttelua. Enkä oikeastaan mitään muutakaan. Omat lempparisyyt heittää rotsi niskaan ja suunnata kohti kaupan irtokarkkilaareja:

  • Kävin salilla vaikka ei huvittanut.
  • Onnistuin jossain ja oon iloinen.
  • Epäonnistuin jossain ja vituttaa.
  • On hyvä päivä.
  • On huono päivä.
  • On ok päivä, mutta tylsistyttää.
  • TV:stä tulee “jotain minkä kanssa on pakko herkutella”
  • TV:stä ei tule mitään, joten on pakko herkutella.

Jne. jne. tajuatte varmaan pointin.

tough-decision

Mä en kuulu niihin ihmisiin jotka välttelee herkkuja kuin ruttoa kaloreiden tai minkälie pelossa. Mielestäni on varsin ok syödä silloin tällöin terveellisen ruokavalion ohi, etenkin jos pääsääntöisesti tekee fiksuja valintoja arjessa. Se kuuluisa 80-20 jakauma toimii omalla kohdalla varsin mainiosti.

Mutta! Viime viikolla “herkkupäiviä” oli varmasti enemmän viikossa kuin niitä herkuttomia ja taidettiin muutenkin mennä lähinnä fifty-sixty jakaumalla. Ja mitä enemmän niitä herkkuja nassuun lappoi, sen enemmän unohtui syödä välissä niitä ravitsevia ja terveellisiä valintoja.

clean-eating-meme

Joten, ei auta taas muu kuin ottaa kovat keinot käyttöön ja karkkilakko kehiin. Oikeastaan kyse on herkkulakosta, mutta mulle se suurin “ongelma” on aina ollut ja tulee aina olemaan nimenomaan karkit. Voisin elää irttareilla.

Toisin kuin tuossa alkuvuodesta, nyt en missään nimessä aio kiduttaa itseäni viittä viikkoa. Sen sijaan otan kahden viikon nollatoleranssin, jonka jälkeen palautan herkkupäivät/-hetket FIKSUSTI ruokavalioon. Let’s be honest, tämän homman taustalla ei ole vain pyrkimys terveellisempiin elämäntapoihin vaan ihan vanha tuttu kesäkunnon tavoittelu. Viime viikkojen syömingeillä ollaan oltu lähempänä “not fat just bulking” -mentaliteettia.

Lisähuomiona: ei sekään varsinaisesti haittaisi, jos toukokuun risteilyllä Välimerellä patsastelisi astetta timmimpi Miia. Joten, tästä se lähtee! Taas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *